Radyestezi Nedir?

Radyestezi, bir kişinin enerji alanlarını ve titreşimleri kullanarak, gizli nesneleri veya enerji kaynaklarını bulmaya çalıştığı bir uygulama ve inanıştır. Bu uygulama, birçok farklı ad altında yaygın olarak bilinir, ancak "radyestezi" terimi genellikle bu tür çalışmalar için kullanılan ana terimdir.

Radyestezi genellikle çubuklar, kolyeler, özel çubuklar, tebeşir veya herhangi bir nesne gibi araçlar kullanılarak yapılır. Kişi, bu araçların titreşimlerini hissetmek veya enerji alanlarındaki değişiklikleri fark etmek için ellerini veya bedenlerini kullanır. Bu şekilde, gizli nesneleri veya enerji kaynaklarını tespit etmeye çalışırlar.

Radyesteziye inananlar, bunun sadece fiziksel cisimleri bulmaktan daha fazlası olduğunu düşünürler. Onlar için radyestezi, fiziksel alemin ötesinde, enerji alanları ve titreşimler üzerinde çalışan bir tür duyusal algılama veya psişik yetenek olarak da kabul edilir.

Radyestezi, günümüzde bazı uygulayıcılar tarafından alternatif bir tıp olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, bu uygulama bilimsel bir dayanağı olmadığından, diğer birçok alternatif tıp uygulaması gibi, bu konuda bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Bilim adamları, radyestezi uygulamalarının daha iyi anlaşılması için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini düşünmektedir.

Pixabay


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor

Sponsor