Gaviscon Boğaz reflüsüne İyi Gelir Mi?

Gaviscon, gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) gibi durumlarda kullanılan bir antasit ilacıdır. Gastroözofageal reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşan bir durumdur. Bu durumda, mide asidi yemek borusuna çıkarak boğazda yanma, ağrı ve tahrişe neden olabilir.

Gaviscon, bu durumda oluşan mide asidini nötralize ederek ve yemek borusunu kaplayarak koruyucu bir bariyer oluşturarak boğaz reflüsüne iyi gelir. Ayrıca, Gaviscon'un içeriğindeki aljinik asit, mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasını engelleyen bir madde olarak da işlev görür.

Ancak, Gaviscon sadece semptomları hafifletmek için kullanılan bir ilaçtır ve altta yatan nedeni tedavi etmez. GÖRH gibi ciddi bir durumda, Gaviscon gibi antasitler semptomları geçici olarak hafifletebilir, ancak diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri veya diğer ilaçlar gibi daha kapsamlı tedaviler gerekebilir.

Bu nedenle, boğaz reflüsü veya gastroözofageal reflü gibi şikayetleriniz varsa, bir doktorla konuşmanız ve uygun bir tedavi planı belirlemeniz önerilir.


pixabay


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor

Sponsor